Sej veninde og hendes gode mad

Nej tak til sukker og kulhydrater

Jeg har i de tidligere indlæg skrevet om at jeg/vi har ændret livsstil. Her vil jeg fortælle, hvordan den er ændret og hvilke overvejelser jeg har gjort mig.

Læs også: Mit første indlæg

Som skrevet vil jeg ikke være overvægtig længere og besluttede mig for at tabe mig. Jeg undersøgte hvordan jeg kunne komme ned i vægt uden at skulle igennem kur efter kur. Jeg vil ikke ende med at tage det hele på igen. Jeg tænkte som mange andre, at jeg skulle skære ned på fedtet (fedtfattig mad) og skrue op for grøntsagerne, det var på daværende tidspunkt det mest logiske for mig. Det gav mening at skære ned på det jeg gerne ville af med, hvis jeg ville af med fedt skulle der ikke indgå fedt i min kost – det var logik for burhøns tænkte jeg.

Jeg begyndte at læse om forskellige kostretninger der bliver anbefalet til piger med PCO(S), bl.a. sense, kiss-kost og lchf. Lchf var den der tiltalte mig mest, da jeg ikke skulle undvære den gode bearnaise, mine dressinger eller spise kedeligt tørstegt kød uden fedt. Jeg kunne spise næsten som før, dog uden brød, ris, pasta og andet ”normalt” tilbehør til min mad. Jeg skulle begynde at tænke i lidt andre baner med hensyn til tilbehør, det blev dog hurtig en vane. Det kan selvfølgelig være en udfordring engang imellem, f.eks. når man skal have en kødsauce, hvor man plejer at få pasta til eller en flæskesteg, hvor man plejer at få kartofler og sauce osv. Vi har fundet ud af, at der er mange ting der er langt bedre end kartofler og pasta, f.eks. stegt spidskål eller en god blandet salat.

Jeg mener ikke der er noget forkert eller rigtig, det kommer helt an på den enkelte person, hvad der passer til en. Nogle har det rigtig godt med at leve på en måde, hvor andre trives bedre med en anden måde at leve på. Det samme indenfor de forskellige kostretninger, der er ingen regler uden undtagelser. Vi spiser også kartofler engang imellem, selvom det ikke er lchf, men det passer bare godt for os i små mængder. Jeg har tidligere prøvet Kiss-kost og syntes den er lidt for ”besværlig” og passer ikke ind i min livsstil. Jeg har ikke prøvet sense, så den kan jeg ikke udtale mig om.

I Maj måned valgte jeg at tilmelde mig et LCHF kickstart hold ved Madbanditten som jeg fulgte i 4 uger og på den tid tabte jeg mig 8 kg. Hvilket var helt fantastisk og en kæmpe motivation, da jeg ikke tidligere har kunne tabe mig (har ikke prøvet sådan for alvor mere end 1 gang tidligere, da jeg som sagt ikke er til kur efter kur). Jeg trives utrolig godt på denne kost og har det bedre end nogensinde før. Alle de positive ting der fulgte med, bl.a. bedre og tungere søvn, bedre koncentration, mere energi, færre cravings efter sukker, stabilt blodsukker, ingen oppustet mave. Det giver mig bare så meget godt, så jeg kan slet ikke se, hvorfor denne kost ikke skulle være god for mig.

Det passer rigtig godt til mig, det med at sige nej tak til sukker og kulhydrater, det gør intet godt for mig. Jeg kan mærke lige med det samme, hvis jeg spiser et stykke brød, en smule pasta eller andet kulhydrat holdigt, jeg bliver oppustet med det samme, bliver hurtigere sulten og føler mig træt kort tid efter. Jeg føler slet ikke jeg mangler de ting, jeg kan sagtens sige nej tak til et stykke kage, slik eller andre ting, som jeg slet ikke kunne undvære i min kulhydratrige kost før. Jeg er ikke hellig og har dog spist noget der går imod lchf principperne, men det betyder ikke at min verden bryder sammen og jeg slår mig selv oven i hovedet, for det er et valg jeg selv tager. Jeg tager en masse til og fra valg i mit nye liv, hvor jeg ”giver mig selv lov” til at spise nogle ting hvis jeg føler at jeg ”savner” det. Det er bevidste valg og ikke impulser der gør at jeg spiser disse ting. Før spiste jeg det fordi jeg ikke kunne lade være og mange ting spiste jeg af ”vane”.

Nej tak til sukker og kulhydrater er blevet en stor del af mit liv og Ja tak til lækker mad – Hvem siger nej tak til en god bøf med salat og en lækker hjemmelavet bearnaisesauce?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sej veninde og hendes gode mad