Nej tak til sukker og kulhydrater

Hemmelighed + Opskrift på Hvid chokolademousse med havsalt

Jeg håber i alle sammen har en helt fantastisk påske. Jeg nyder den i fulde drag hos mine fantastiske svigerforældre. Min kæreste har været på arbejde her torsdag, fredag og lørdag, så jeg har hygget med at lave mad til påskefrokost i morgen sammen med min svigermor.

Kender i det med at skulle ”hygge” sig sammen med andre? De fleste mennesker forbinder det at hygge sig med at man skal spise noget, enten god mad, slik, kage eller andre lækkerier. Der var jeg også før, jeg kunne ikke være sammen med andre mennesker uden at skulle servere noget for dem. Det var helt mærkeligt, hvis man ikke skulle spise et eller andet, om det så bare var en pose chips, nødder eller andet.

Hos mine svigerforældre elsker vi at sidde og hygge om eftermiddagen med noget chokolade eller at se en film om aftenen, hvor vi spiser nogle chips eller lign. I starten var det rigtig svært at skulle sidde og sige nej til tingene og man følte sig en smule udenfor. Nu er det ikke noget problem, jeg kan godt sige nej til ting med sukker eller kulhydrater – uden at føle mig snydt. Jeg har ganske enkelt ikke lyst til særlig meget af det mere – syntes det er alt for sødt og har ikke lyst til at få det dårligt (ondt i maven, hovedpine, træt eller lign.)
Jeg vælger engang imellem at tage et enkelt eller 2 stykker mørk chokolade, da jeg selvfølgelig også godt kan blive lækkersulten som alle andre. Jeg var i forvejen ikke en person der spiste voldsom med søde sager, men chokolade og chips kunne jeg dog ikke stå for.
Lige præcis chokolade er en af de ting der kan tricke mig, da jeg kan spise plade efter plade, uden at nå grænsen. Det er også en af grundene til at jeg ikke spiser det overhovedet når jeg køre striks, da jeg ved at jeg kommer ud af de gode vaner ret hurtigt.

Jeg vil fortælle jer en hemmelighed omkring mit forbrug af chokolade. Hvis der ikke er nogen der stopper mig, spiser jeg chokolade i store mængder, eller ikke bare store men KÆMPE mængder. I ved den der periode, hvor man bare craver en masse sødt (for det meste chokolade) – Det er her det bliver svært at stå imod, hvis der ligger en plade chokolade lige der og hvisker ”spis mig, jeg smager godt – kom nu spis mig”. For nogle uger siden, havde jeg sådan en periode. Jeg spiste mørk chokolade hver eneste dag i en uge, jeg spiste hvad der svarede til 2-3 pakker af den lækreste mørke chokolade med havsalt om dagen – Ja du læste rigtig OM DAGEN! – Det tog seriøst overhånd denne gang. Jeg sagde til mig selv, at det skulle stoppe og om mandagen var jeg 100% tilbage på striks lchf igen og tabte mig 2,6 kg. I ugen efter, hvilket selvfølgelig har givet mig blod på tanden og lysten til at køre striks i noget tid. Det giver den bedste velvære, jeg har mere energi, sover bedre om natten, er ikke oppustet og jeg kan regulere mine måltider meget bedre.

Men der er aldrig noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Jeg fandt nemlig i den uge på en helt fantastisk chokolademousse, som jeg vil dele med jer. Vi skulle have gæster lørdag aften, så vi skulle selvfølgelig have chokolademousse til dessert. Jeg har tidligere ikke været så vild med chokolademousse, da der var husblas i og jeg syntes de var meget tunge. Men efter jeg selv er begyndt at eksperimentere med forskellige slags uden husblas, som er mere luftige og cremede, er det blevet en af mine yndlings desserter.

29884479_10160307548985078_757021033_o

Hvid chokolademousse med havsalt

  • 150 g. hvid chokolade
  • 2,5 dl. Fløde
  • 3 bægre past. Æggeblommer
  • 1 spsk. Sukrin gold, rørsukker eller alm. sukker
  • 50-100 g. mørk chokolade med havsalt – hvis du ikke kan finde mørk chokolade med havsalt, så tag alm. Mørk chokolade og kom en knivspids havsalt i moussen

Smelt chokoladen forsigtig over vandbad

Pisk æggeblommer lyse sammen med sukker, bland chokoladen

Pisk fløden og vend det i chokoladeblandingen – Hak herefter den mørke chokolade fint og rør det i moussen

Stil på køl i mindst 4 timer inden servering, gerne natten over.

Fortsat god påske til jer allesammen – i er sikkert allerede godt igang med påskefrokosterne der ude.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nej tak til sukker og kulhydrater